8/19/2011

Family moment

Tak jo, zapoměl jsem vám o něčem důležitém napsat. A sice o americké televizi.

Nikdy jsem pořádně na telku nekoukal. Nebavilo mě to. A žere to moc času. Ale tady mě to něják baví, asi je to tím že se po práci rádi svalíte na postel a jen koukáte. Konkrétně jeden kanál, adult swim, nás s Kubou zaujal asi nejvíc. Je to vlastně "dospělácká verze" u nás známějšího cartoon network. Dávají tu animáky pro dospělý jako třeba family guy (všichni znáte žejo?), King of the Hill (ze života průměrného američana který pořád jen chlastá pivo a kecá s kámošema) a American Dad.
American Dad je skvělej seriál ve kterým to stereotypama jenom hýří, od srandy z americký politiky po neduhy (typu nedostatečná láska otce k synovi). Nekorunovaným králem je pak "Robot chicken", smrtící seriál. Už jen to že hudbu vymýšlel Les Claypool z Primus, musí stačit (kdo zná, dokáže si představit).

King of the Hill je ze všech seriálů asi nejslušnější. Taky víc realističtější a míň srandovnější, řeší otázky postaršího Texasana, který se snaží proplout životem s pivkem v ruce na "front porch" se svejma buddies. Maloměšťácká USA jak vyšitá.

American Dad je naopak trapnost, vymykající se jakékoliv slušnosti. Líčí zde příběhy rodiny Američanů, jejíž otec, Steve. pracuje u CIA. Součástí rodiny je i mimozemšťan Roger ke kterému Steve přišel v CIA a Klaus. Klaus je malá zlatá rybka do které byl přenesen mozek východoněmeckého skokana na lyžích Klause Heisslera na zimní olympiádě v roce 1986, aby nevyhrál zlatou medaili pro východní blok. Jajx. Seriál hodně připomíná Family Guy, stojí za ním do konce stejný autor, tak koho by přestal bavit, může přepnout.

Family Guy je Family Guy. Snažil jsem se ze všech sil tomuhle seriálu v Čechách vyhnout. Tady to prostě nejde. Ale zas tak mi to nevadí (-:

No a Robot Chicken...to je moc zlá věc. Zlá, cynická a ponižující. Ze všech seriálů je tenhle zaručeně nejlepší. To množství popkulturních skečů, kdy se pracuje jen se skutečnými nebo běžně se vyskytujícími postavami, z něj činí unikátní záležitost. Nedá se to dost dobře popsat, ale máte-li rádi černý humor...nehledejte, našli jste ;-)

1 komentář: